DAN 1 City tour Konjic i posjeta Titovom bunkeru                                                      

Dolazak u Konjic i smještaj. Turistički obilazak ARK-a (Titov bunker). Atomska ratna komanda najveća je tajna bivše Jugoslavije. Bunker je izgrađen 280m ispod zemlje. Atomsko sklonište može izdržati nuklearni udar od 20 kilotona. Bunker ima alternativni izlaz kojeg nema na mapi, a vodi na 170 metara visoko brdo iznad objekta. Više od sto prostorija raspoređeno je na ukupno 3000m2 površine u kojima je u slučaju nuklearnog udara moglo spavati 500 ljudi iz najvišeg političkog i državnog vrha SFRJ. U njemu su mogli boraviti čak šest mjeseci bez ikakvih kontakata s vanjskim svijetom. Pored niza prostorija, značajno mjesto zauzima i Titova luksuzna rezidencija s pet prostorija.

Poslije ručka obilazak kulturno-historijskih spomenika (Franjevački samostan, Pravoslavna crkva, Tekijska džamija, Vardačka džamija, Zavičajni muzej, Kamena ćuprija, Kuća Zuke Džumhura, Muzej drvorezbarstva „Mulićev rekord“, Muzej drvorezbarstva „Rukotvorine“, nekropola stećaka na lokalitetu Varda).

DAN 2 Rafting na rijeci Neretvi – kristalno pitka rijeka

Poslije doručka organizovanim prevozom učesnici kreću na polazno odredište raftinga, mjesto Glavatičevo. Zaduživanje rafting opreme, teoretska i praktična priprema i demonstracija od strane skipera učesnicima raftinga. Rafting plovidba do Malog kanjona i pauza za fotografisanje i kupanje. Nastavak plovidbe do ušća rijeke Rakitnice, pauza za obilazak rijeke Rakitnice. Pauza na buku Štrojila, gdje je previđeno spuštanje u extremno brzim bukovima (full adrenalin). Nastavak plovidbe (fotografisanje, kupanje, ronjenje, skakanje - sve po želji gostiju) do mjesta Ljuta, gdje je predviđen završetak raftinga. Razduživanje opreme (odlazak na ručak u restoran). Dužina rafting staze od Glavatičeva do Konjica je oko 23 km i vrijeme trajanja je oko 5h. Noćenje je organizovano u Konjicu (hotel).

Sva potrebna oprema za rafting je obezbjeđena (čamci, neopresnko odijelo, kaciga, prsluk, čizmice, šuškavac). Učesnici su potrebni da obezbjede kupaće i dodatnu presvlaku.

DAN 3 Village tour Lukomir (moguće je umjesto obilaska sela Lukomir izabrati planinarenje planinom Prenj)

Poslije doručka, organizovanim prevozom učesnici kreću do olimpijskih planina Igman i Bjelašnica (pauza za kratki obilazak i fotografisanje).

Vožnjom kroz netaknutu prirodu, jedinstveno Dugo polje, dolazimo u posljednje tradicionalno bosansko selo Lukomir, selo iz XIV vijeka. Lukomir se nalazi na 1.500m nadmorske visine. Izolovan od civilizacije u prekrasnoj prirodi. Jedinstven po svojoj arhitekturi, kulturi i historiji. Lukomir je kulturni krajolik, nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine.

Organizovani turistički obilazak sela, odmor i druženje sa mještanima uz tradicionalnu bosansku kahvu. Uvijek gostoprimljivi domaćini primit će vas u stare i jedinstvene bosanske kuće, gdje ćete imati priliku vidjeti način izrade suvenira i pripremanja tradicionalnih jela.

Poslije ručka organizovanim prevozom povratak za Konjic i odlazak gostiju.

Aranžman uključuje:

·         Profesionalne licencirane turističke vodiče i instruktore

·         Dva (2) noćenja / tri (3) dana

·         Obroci po danima sa pićem (gdje su uključeni i lanč paketi) 

·         Village tour Lukomir – selo iz XIV vijeka

·         Rafting na rijeci Neretvi – kristalno pitka rijeka

·         Posjeta Titovom bunkru i City tour Konjic

·         Za sve aktivnosti obezbjeđena (profesionalna oprema / osiguranje / licencirani vodiči)

·         Prevoz za aktivnosti predviđene aranžmanom

·         CD sa fotografijama aranžmana

·         Cjelokupna organizacija putovanja

Za dodatne informacije kontaktirajte: 061 628 543